Notice: You are only receiving the textual content of this site, most likely because you are using an outdated web browser that does not support a technology called CSS. To also receive this site's layout and design, please upgrade to a browser that supports web standards.

Figyelem: Amennyiben csak szöveges változatát látja ennek az oldalnak, az valószínüleg azért van, mert a böngészöje nem támogatja a CSS web technológiát. Ha az oldalt a tervezett formájában kivánja látni, frissítse a böngészöjét egy olyan változatra, amelyik támogatja a web szabványokat.


Skip navigation.

Konferencia - Boston 2020

Észak-Amerikai Magyar Óvodák III. Szakmai Értekezlete

és Tanítói Továbbképzés


Időpont: szeptember 19-20. Mindkét nap 10.00—12.00 óráig (EST)

Helyszín: Online (Zoom)

Központi téma: Módszertani hidak az óvoda és iskola között

Program

Szombat (szept. 19)


10.00 - 11.00 Dr Gőbel Orsolya: A fantázia hídjai

Az offline világ "nyári kertjében" kialakított fantáziajátékok és az online tér "téli kertjében” működtetett élő játékok közötti téralakítás, melyben a lélek jól érzi magát.

11.00 - 12.00
Kérdések és válaszok

Vasárnap (szept. 20)


10.00 - 11.00 Winkler Márta: Örömmel élni a gyerekek között

Tanítói gyakorlatomban fokról fokra értettem meg: a döntő az, hogy a gyerekek világához közel legyek. Tudatossá vált az a törekvésem, hogy a bennem lévő gyermeki látásmódot, szemléletet fel tudjam eleveníteni. Ne csak a felnőtt zárt világán keresztül tudjak kommunikálni, hanem a gyerek belső világához érzékeny közelségben is. Évek során erősödött meg bennem az a szemlélet, hogy a gyerekek képességeinek ne csak egy részét lássam, hanem az egész gyereket minél teljesebben ismerjem.

11.00 - 12.00
Beszélgetés

Jelentkezés


A regisztrációs díj: 15 USD (mindkét napot magában foglalja)
Regisztráció után email-ben küldjük a továbbképzésen való részvételhez szükséges linkeket.

Köszöntő

Szeretnénk folytatni és erősíteni a két évvel ezelőtt megkezdett szakmai munkát, a szakmai-emberi kapcsolatokat, az óvodapedagógusok és tanítók szakmai közösségének együttműködését.

Az idén a járvány miatt csak online tudjuk megrendezni ezt a különleges eseményt.

Ennek ellenére hisszük, hogy ez a helyzet lehetőséget nyújt arra, hogy még többen meghallgassuk Orsolya és Márta néni bölcs szavait.

Programunk két nap két módszertani előadást, interaktív workshopot.

Célunk az észak-amerikai hétvégi magyar óvodákban, iskolákban dolgozó önkéntes óvodapedagógusok és tanítók esetenként nehezen kezelhető és magyarul gyengén beszélő gyerekekkel való munkájának összefogása és segítése. Új tanítási lehetőségek, módszerek keresése a pandémiás időszakban.

Érdekődés, további információ

Kérdés esetén nyugodtan forduljatok hozzám!
Varga Emese
szervező
email
Mobil: 508-517-5564

Meghívott előadók:BOSKOLA © 2000–2019 | XHTML 1.0-T, CSS